MMCCCLXXXVIII Klä dig som en gammal egyptier

img_3063

Psst, det är ingen åldersgräns på utklädningsgarderoben på Medelhavsmuseet! Den är inte ens undangömd på någon barnavdelning, utan finns i en ände av den egyptiska utställningen. Sällskapet som gick före mig och Annika genom utställningslokalen, fyra personer från okänt land, till och med något äldre än vi, fnissade ganska okontrollerat när de öppnade lådorna, valde plagg, klädde ut sig och tog bilder. Vi förstod inte vad de sa, men de och vi log åt varandras håll och så snart de var klara gick vi fram och hittade på egna kombinationer av kläder och juveler.

img_3074

Jag vet inte hur vanligt förekommande en sådan här fäll – eller, i det här fallet, en mantel i lurvigt tyg med huva i form av en leopard korsad med björn – kan ha varit i det antika Egypten, men den var ju fräsig på sitt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s