MMCCCLXXXVII Brorsbarnen och Slottskyrkan

”Så vackert!” hade mina brorsbarn, 4 och snart 7, sagt när de såg Slottskyrkans interiör när prins Oscars dop visades på TV. De fortsatte att kommentera hur fint det var och när deras mor sa att kyrkan fanns i Stockholm hade de entusiastiskt frågat om det var nära farmor och farfar. Jo, det var ju ganska nära. Då ville de dit.

Det bestämdes att till helgen, när de skulle hälsa på farmor och farfar, skulle de också gå på gudstjänst i Slottskyrkan.

Så blev det. De orkade med det mesta, satt och ritade och klängde runt litegrann under predikan och gick ut kanske en kvart i förtid med sin pappa för att sedan komma tillbaka efter gudstjänstens slut och titta på allt det fina. Tyvärr spärrades den främre delen av, vilket väl hade att göra med att turister myllrade in så snart dörrarna öppnades, men det gick att titta i alla fall. Och här visar storebror att han orkar lyfta lillasyster.

Vädret var väl inte det somrigaste, men ibland vill man ha glass ändå, i slottsnära miljö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s