MMCCCVI Roger Cicero

I går berättade jag om den japanska lilla romanen Gästkatten för mamma och pappa och dess allra sorgligaste inslag (som man inte bör läsa om, om man tänkt läsa boken). Gästkatten handlar om att berättarjaget och hans fru får dagliga besök av grannens katt och blir mycket fästa vid henne, men en dag är hon försvunnen. Frun steker upp några småfiskar som katten är extra förtjust i, men hon kommer aldrig och äter dem, och de får senare veta att hon blivit påkörd. När frun sitter och sörjer katten kan hon inte komma över det faktum att när hon stod och stekte fisken var katten redan död.

Jag kom att tänka på det när jag såg en hjärtskärande Facebook-uppdatering i dag. I lördags pratade jag med mamma om att jag brukar hålla koll på var i Europa den tyska jazzsångaren Roger Cicero ska framträda, i flera år har jag velat gå på någon av hans konserter. Men Roger Cicero, 45, avled av en stroke i torsdags. I uppdateringen på hans Facebook-konto stod det om de anhörigas chock.

Musiken finns kvar. Lyssna gärna.

Här skrev jag om tre favoritlåtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s