MMCLXXXIX Vi roar oss på och utanför Manhattan

Planen för den här New York-veckan har varit att i den mån det går lägga de förhandsbokade aktiviteterna de första dagarna och därefter ha ett mer öppet program med färre tider att passa. Vi har pratat om ”måsten” som ska betas av och att vi ”knappt har något inbokat” de senare dagarna, trots att bådadera ger helt fel intryck – det vi förhandsbokat är ju sådant vi väldigt gärna vill göra och nu när vi inte längre har så många specifika klockslag på schemat har vi ändå massor kvar som vi vill se och köpa och äta och allt vad det är.

Hur som helst har vi nu avverkat fika och kattklappning på Koneko Cat Cafe, visning på Brooklyn Museum, mat på Building on Bond, en stund på åhörarbänk på Night Court, det vill säga Criminal Court på kvällstid (fast dit vill vi tillbaka), julsångsandakt – carol sing – med allsång och liten brassensemble tillsammans med Lenas Frälsningsarmékolleger på Church Center for the United Nations med påföljande besök på International Social Justice Commission, som arbetar med mänskliga rättigheter inom olika områden och representerar Frälsningsarmén och dess arbete med sådana frågor i FN, food tour på Lower East Side med immigranthistoria och provsmakning av mat och sötsaker och, det sista vi gjorde i går kväll, story slam arrangerat av The MothHousing Works Bookstore Cafe.

På food touren frågade vi guiden om hon hade några favoritfrukostställen och det hade hon. Nu ska vi ge oss av i nordvästlig riktning över Manhattan och leta upp ett av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s