MMLXX Vi laddar för luncher för hemlösa

Nu har hemlöslunchtåget lämnat perrongen och kommer att susa fram resten av terminen i varierande hastighet. Nu i början går det fort. Den här hemlöslunchfokuserade söndagen började med att mötesledaren Matilda intervjuade Oscar, med i hemlöslunchteamet, under Korskyrkans gudstjänst om hur det brukar vara på luncherna. ”Efter sin första lunch känner man sig euforisk”, sa han, bland många andra bra grejer.

Redan före gudstjänsten hade jag varit och handlat ingredienser till pastasallad för omkring 20 personer …

… och efter gudstjänsten var det volontärlunch hemma hos Göran och Lilian i Örby, som upptakt för oss som i skiftande grad och längd engagerat oss i hemlösluncherna. Jag fick frågan två gånger under eftermiddagen: ”Blir det någon hemlöslunchinformation, eller ska vi bara ha trevligt?” Jenny H höll ett litet snack på ett par minuter, om höstens viktigaste datum och aktiviteter, men vi var faktiskt där för att ha trevligt. Och det hade vi. Värdarna Göran och Lilian, Jonatan och Mikaela, som lapar sol här på bilden, och jag satt och åt vid ett trädgårdsbord utomhus och Lilian konstaterade hur mycket resten av gänget sorlade uppe på verandan. Folk verkar ha trivts. Skönt. Man vet verkligen aldrig hur det blir när man planerar något sådant här och inte har en aning om vilka eller hur många som kommer. De flesta av oss hörde hemma i Korskyrkan, men inte alla. Nästa gång får vi hoppas på en ännu större blandning.

Det blir tre hemlösluncher i Korskyrkan under hösten. Kom och var med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s