MCMLXXXVIII Sommarkläder

Tre och en halv timme i Gallerian. Efter att ha tagit fram mina sommarkläder och upptäckt att de flesta av de allra mest grundläggande plaggen, som kortärmade, enfärgade tröjor, är slitna bortom all anständighet hade jag inget val, garderoben måste uppdateras, kosta vad det kosta vill, i tid och pengar.

Jag vet att många gillar att shoppa kläder, men för mig är det inte något nöje alls.

Den här gången hade jag i alla fall förhållandevis få specifika önskemål. Det viktigaste var att hitta en ljus kofta (för att jag inte hade någon) och en svart kjol (för att jag har på mig svart kjol nästan jämt och behövde en somrig, och hel), men i övrigt kunde jag gå loss på lite vad som helst i sommarklädesväg. Därför blev det palmlinnet ovan. Och på allra sista stoppet – klockan var då halv fem och stället var packat, inte hade jag koll på att det just nu är rea på stan – köpte jag en rosa kortbent overall. Nästan direkt efteråt började jag skylla beslutet på trötthet. När ska jag ha den? Jo, den blir nog blir ett bra plagg på Jersey-resan, tänkte jag, men kanske kommer jag inte att använda den så flitigt efteråt. Sedan, när jag började skriva packlista utifrån våra planerade aktiviteter, var kortbent overall knappast ett förstahandsval någon av dagarna. Så nu är det osäkert om någon någonsin kommer att se mig i den rosa overallen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s