MCMLXXX 30-talsstockholmaren tar sommarlov

Jag kan inte bestämma mig för om den här vågfrisyren mest får mig att likna en liten pojke eller en gammal tant. Det senare när jag har min svarta lilla filthatt på mig. Poängen var hur som helst att återigen se ut som en typisk stockholmare på 1930-talet, och det här var sista gången för säsongen och Helenas och mitt sista stopp på vårdhemsturnén (som två tillfällen av tre gällt trygghetsboenden, om man ska vara helt korrekt). Den här gången var vi i Hammarbyhöjden, där det kom elva personer till dagens ”kulturcafé”, vilket räknades som många, och de flesta verkade vara med på noterna och gilla det de hörde. Några små motgångar (som att det var lite svårmöblerat vad gällde el, bilden på duken såg lite konstig ut och det fanns ingen spegel på toaletten, så jag målade på läppstift med ansiktet nära dörrhandtaget i blank metall) och en större motgång (datorn bestämde sig för att den nu bums skulle uppdateras när vi hade kanske tio bilder kvar att visa), men på det hela taget gick det på vad som numera blivit rutin.

Nästa gång vi tar på 30-40-talskostymerna och dammar av manuset om Kungsgatans historia är torsdagen 10 september kl. 18 på Stadsbiblioteket. Välkomna att äta mandelkubb med oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s