MCMLXV Beatriz Elenas skönhetssalong i Colombia

Screen Shot 2015-05-24 at 23.54.59 PM

Nu har jag just gjort mitt sjätte lån på 25 dollar genom Kiva, den här gången till en skönhetssalong i Colombia, som drivs av Beatriz Elena, en hårt arbetande egenföretagare. Andra utlånande privatpersoner till samma business kommer från USA, England, Polen, Norge, Australien, Kanada, Costa Rica och även Colombia.

Det brukar komma ett mail från Kiva när hela summan är återbetalad, vilket har varit signalen för att gå in på sajten och hitta en ny låntagare, men nu hade jag väntat ovanligt länge. När jag väl gick in och kollade fick jag förklaringen – den senaste låntagaren, Jane i Uganda, hade haft problem med återbetalningen, så jag hade gått back 28 cent. En hanterbar summa att komplettera med för att kunna låna ut på nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s