MCMLII Sture bibliotek 6 år

För precis ett år sedan hade vi stor baluns på Sture biblioteks femårsdag. Hur imponerande är inte det här programmet?

13.00-13.20 Margareta Strömstedt berättar om sin senaste bok ”Jag skulle så gärna vilja förföra dig – men jag okar inte”.
13.30-13.50 Rose Lagercrantz läser och talar kring sin familjekrönika ”Om man ännu finns”.
14.10-14.30 Annika Holm berättar om sitt nya bokprojekt.
14.45-15.00 Lena Hammargren presenterar kommande böcker från novellförlaget Novellix.
15.00-15.45 Novellexperten Gun Ekroth tipsar om läsvärda noveller. Skådespelaren Torsten Wahlund läser ”Funkislampa” av Jerker Virdborg.
16.00-16.20 Litteraturinspiratören och kritikern Lena Kjersén Edman berättar om hur böcker samtalar.
16.30-16.50 Anna Liv Lidström från dagensbok.com tipsar om spännande deckare.
17.00-17.30 Botwid & Bengtsson sjunger och spelar visor.

Vi i personalen turades om att presentera våra gäster och dela ut blommor (det enda gage man får hos oss), fixade förfriskningar och höll samtidigt den vanliga ruljangsen igång.

Arken med fejktatueringar var ett populärt inslag.

Här tipsar Anna Liv om deckare, vår sista programpunkt före den avslutande musiken.

Även biblioteket fick blommor.

Orken tog slut.

Direkt från biblioteket ramlade jag bort till Strandvägen 1, utsjasad efter firandet, och fick ett bord i väntan på Sofia. Vi åt gott och lyssnade på JB Quartet, inte det allra mest avkopplande man kan hitta på, men så skönt det var att byta roll och bara bli uppassad.

Ah, minnen.

Och i år? Sturebibblans sexårsdag uppmärksammades med en blombukett på ett bord, en liten glasskål med choklad och ordinarie biblioteksservice. Inga publikmagneter, men inte heller ett arrangemang att bli utsjasad av.

Bland det bästa med jobbet på Sture bibliotek, ända från början, är och har varit det outtalade engagemanget, att någon av oss får en idé och övriga hakar på, att vi har en gemensam uppfattning om vad som ska göras och så blir det helt enkelt gjort. Årsdagen har firats i mycket olika mått, ett-, två- och treårsdagen var alla kalasdagar, på fyraårsdagen gjordes inget särskilt, femårsdagen la vi massor av krut på och nu kom alltså sexårsdagen, vilket inte ens blivit nämnt i personalgruppen. Men både jag och Lisbeth, kollegan för dagen, hade koll på datumet och såg det som självklart att jubileet i alla fall skulle märkas i lokalen. Redan när jag kom i förmiddags var blommorna på plats och chokladen på gång, och själv beställde jag hastigt en affisch från marknadsavdelningen.

Sju-, åtta- och nioårsjubileum känns alla ganska ojämna, men inte kan vi vänta i fyra år till nästa stora jubileumskalas. Å andra sidan finns många andra skäl än årsdagar att ställa till med festligheter på Sture bibliotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s