MCMVI Påskafton och påskdag

Efter mammas önskemål – fika på Smultrongården.

Bästa inslaget var utan tvekan katten Molly.

Utsikt från toaletten.

IMG_1867

Scillor.

IMG_1817

Innehavarnas hem.

Molly i solen.

Hem och måla ägg!

Påskbord. Så mycket godare än julbord, enligt brorsan. Berodde bland annat på att undertecknad bidragit med västerbottenpaj.

Pappa, barnens farfar, hade arrangerat äggjakt som slutade i badkaret.

IMG_1848-2

Än så länge är det tomt bakom borsans och svägerskans hus, men inom ett par dagar anländer plantor till häckplantering.

Ytterligare en sväng bort till Hjälmarens strand.

Passar på att andas lantluft en sista kväll.

Bra avslut inför uppståndelsedagen.

Nattamat med påsktårta.

IMG_1862

Brorsan och jag la pussel tills vi stupade. Efter sista filmens slut satt vi bara och pusslade koncentrerat. Jag tror det är dags att ge upp, sa jag när ögonen sved. Då kommer det ju inte att bli färdigt! sa brorsan. Sedan började han själv tappa gnistan. Men vi är ju nästan klara! sa jag. Kvart i tre las sista biten. Efter en sekundlång blick på det färdiglagda pusslet och en hastig high five gick brorsan uppför trappan och jag dråsade omkull i min soffsäng där vi suttit.

I morse vaknade jag tidigt efter en hopplöst kort natt för att göra ett utskick till hemlöslunchvolontärerna och tänkte att jag hinner blunda en stund efteråt, men nja, då skulle en brorson använda min säng, alltså vardagsrumssoffan, för att bygga en koja.

Påskdagsgudstjänst i Pingstkyrkan. Edith kunde inte sluta prata om lejonet, söndagsskolans maskot som kommer och hämtar barnen i gudstjänstens början. En hel rad nya medlemmar välkomnades, vissa inflyttade från församlingar på andra platser, vissa nydöpta. Nationalitetsblandningen var slående – några svenskfödda, ett ungerskt par, ungefär hälften från Afghanistan och en kille som var ”hälften nigerian, hälften grek, hälften svensk”. Påskpredikan om historiens mest och bäst högtidsföranledande budskap, vilket fått den gästande predikanten att klä sig i kostym med vit fluga.

Efter en tradtionell påsk (enligt vår familjs mått) bilfärd i regn mot Stockholm och sol när vi kom fram. Även om sällskapet avgör var det är trivsamt att vara är Stockholm som stad betraktad bäst i världen. Inget går upp mot att svänga in från E4:an rakt in i Vasastan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s