MDCCCLXXXIII En farbror tittar in

Den första av tre tider att lämna in hembakta kladdkakor till Korskyrkans nästa lunch för hemlösa var under gudstjänsttid i dag, och därmed satt jag och Jenny i foajén för att ta emot kakor närhelst de kunde dyka upp. Hänger man i foajén under gudstjänsten märker man att det ganska ofta kommer äldre, mer eller mindre slitna personer och tittar in, för att leta sig bort till Linnésalen och få en kopp kaffe, för att smyga in ett slag i kyrksalen eller bara för att växla några ord med den eller de som råkar befinna sig där innanför ytterdörrarna. En sådan liten farbror kom i dag. Han undrade om han glömt ett par grå vantar där, Jenny letade men hittade inga och grävde till slut fram ett par vantar ur skänklådan, där kläder till just hemlösluncherna hamnar, medan farbrorn satt bredvid mig och väntade och sa att min småprickiga klänning hade pärlhönemönster. Han blev nöjd med de svarta fingervantar han fick. Sedan ville han berätta några roliga historier. Sedan ville han veta vilken buss som gick till en adress i Bredäng. Sedan gick han. ”Hej då, pärlhönan!” sa han i dörren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s