MDCCCXVIII Rätt ledare på rätt plats

2015/01/img_1050.jpg

På kvällens ledarsamling i Korskyrkan pratade vi om de tjänstegåvor som nämns i Efesierbrevet. Vi kan som kristna vara apostlar (pionjärer), herdar (gemenskapsinriktade), profeter (de som kommer med gudsinspirerade specifika budskap till individer eller församlingen), evangelister (förkunnare av frälsningsbudskapet) eller lärare (de som kan undervisa utifrån Guds ord).

Vi gjorde allihop ett snabbt och enkelt test (av Veckorevyn-karaktär, enligt pastor Roger). Själv blev jag mest lärare och nästan lika mycket herde. Jag gillar att tala om för folk hur saker och ting ligger till. Och så gillar jag som tur är också när folk trivs och har det bra. När jag tänker efter är det rätt centrala delar i bibliotekarieyrket också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s