MDCCLXXXIV Vinterland på Rival

IMG_9786.JPG

”Vinterland” med Sarah Dawn Finer, skiva och turné. Åsa, Sofia och jag satt på balkongen på Rival i kväll och lyssnade på kvalitetsmusik i två timmar.

Minus: Sarah Dawn Finer pratade om att hon gillar de moderna julsångerna som handlar om hur jobbig julen kan vara och kommenterade att den som säger sig ha idylliska minnen från sin barndoms jular antingen ”ljuger eller använder mycket knark”. Jag älskade julen när jag var liten och jag älskar julen i dag. Förhoppningsvis är jag inte alldeles ensam om det. Personligen gillar jag julkonserter med äldre och/eller nyare julmusik med lite gladare budskap. Varför inte julens ursprungliga, det gladaste av alla? Men man är fri att uppskatta vilka tongångar man vill, bildligt och bokstavligt, och det här var trots allt inte en traditionell julkonsert.

Plus: Vilken röst. Och vilken samling proffs på scenen. Och när vi fick höra historien om hur Sarah blev SVT:s julvärd var även mellanpratet väl värt biljettpriset. Åsa på min högra sida skrattade så hon grät.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s