MDCCLXIX Hemma i stan

IMG_9567-0.JPG

Överlämnar informationsdisken på Sture bibliotek till kollegan, tar en sväng in i arbetsrummet, där en annan kollega lämnat en bok på kortlån som jag får ta över efter henne (personalförmån), sätter på kappan och prickiga mössan (premiär i dag), tar trappan ner via Espresso House, där två välkända baristor spelar julmusik, och går ut från tunnelbanestationen.

Vid Stureplan passerar jag julgranen – tungt traditionellt pyntad, nästan strypt av flaggirlanderna – och gathörnet där en Starbucks visst ska öppna på väg till Vurma en bit bort på Birger Jarlsgatan. Affärsnissar och kompissällskap sorlar, en gravid kvinna kommer in med sin boxer, kocken har lunchpaus vid ett bord.

Jag beställer en linssoppa som kommer in i en blommig kopp tillsammans med två quesadillabitar. För en gångs skull är lunchportionen så måttlig att jag orkar ta en bit bröd med tapenade som står framme på ett bord. Vurma har sin vanliga färgglada inredningsstil, med galna dekorationer som fuskblomslingor och en lysande papegoja. Från mitt bord skymtar 7-Eleven på andra sidan gatan, där jag vet att utbudet är annorlunda än i de butiker vi frekventerade i Hongkong.

Nu råder ingen tvekan om att jag har landat hemma i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s