MDCCLXVII Goda skäl att komma hit

”Framtidsdagen”, ett halvdagsmöte för alla i hela kulturförvaltningen. Vad skulle man tro? Mina förväntningar var ganska svala.

Men ljusglimtar fanns. Sasja Beslik från Nordea som pratade om hållbarhet och ansvarsfulla placeringar var väl värd att lyssna på och när improvisationsteatergruppen Presens drog igång skrattade jag så att jag grät, men mest intressant var nog den korta föreläsningen av Anne-Charlotte Jönsson, PR-chef på Stockholm Business Region. Minnena väcktes av en riktigt bra föreläsning i samma ämne på Stockholmskursen i våras och av en snustorr bok (märkligt nog skriven av den inspirerande kursföreläsaren) som jag tragglade inför hemtentan.

Det handlade om utländska resenärer i Stockholm. 90 % reser individuellt, inte i grupp. I snitt stannar de två och en halv dag. De har redan besökt kända storstäder som London och Paris och väljer nu ett hippt skandinaviskt alternativ. Bland de skandinaviska huvudstäderna är Stockholm populärast hos övernattande besökare med god marginal.

Och det här är Stockholms kvaliteter:
– A year-round destination (fyra unika årstider)
– Creative (en nytänkande stad)
– Efficient (stort utbud på liten yta)
– Reliable (en stad som fungerar)
– Stunning (en vacker stad med naturen runt hörnet)
– Welcoming (en stad som värnar om öppenhet, mångfald och respekt)

Vad bra vi är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s