MDCCXXXIII Hitlåten hittad

IMG_8091.PNG

A blast from the past, anyone? Min bror har i flera år sökt en 90-talslåt, ”You” skulle den heta, men han visste inte riktigt hur den gick, bara att han skulle känna igen den när han hörde den. Inte alltför mycket att gå på, alltså. Men nu har han precis kommit hem från Tyskland, där han till sin stora lycka fick höra låten på lokalradion, tog upp ljud med mobilen och googlade fram den. Det var den holländska popduon Ten Sharps enda – tror jag – hitlåt från 1992.

När jag blev meddelad att det sensationella inträffat lyssnade jag på den på Spotify och kunde snabbt konstatera hur djupt in i märgen jag tydligen förvarat den i mer än tjugo år, jag kunde nästan hela texten och förutsåg detaljer i sångaren Marcel Kapteijns uttal och den staccatoartade musiken.

Gissa om låten nu spritt sig från märgen till hela hjärnan hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s