MDCCX Hantverkarfritt

IMG_7800

Jag har inte ens ledig helg, men det känns som att jag har semester – två dagar utan hantverkare, kanske tre!

De annonserar på ett papper på ytterdörren vilka dagar de behöver tillgång till lägenheten, vilket för min lägenhets del har varit varje vardag från 7.00 och resten av dagen. Jag har inte vetat om det på förhand, utan efter arbetsdagens slut skriver de upp att de kommer i morgon igen. Förra veckan sammanföll min lediga helg med deras lediga helg, men den här veckan hade jag ledig onsdag (vilket innebar en dags förberedelser för att på kvällen vara på jobbet i tre och en halv timme och leda läsecirkelkurs, men ändå) och då fick jag igenom att lägenheten var tillgänglig från 11.30, så att jag i alla fall skulle få sovmorgon och en del förmiddagstid i fred. Nu jobbar jag alltså i dag, lördag, och i morgon, söndag, men njöt i fulla drag i morse av att slippa vara duschad, klädd och klar före sju och därefter antingen vila lite på soffan – ofta jobbar jag kväll och ska inte vara på plats förrän vid tio – samtidigt som det kan knacka på dörren när som helst eller, när de har kommit, stå och hänga vid köksbänken över en frukostmacka, den enda plats i den lilla lyan där jag inte är i fönstrens och därmed hantverkarnas, slipandet och målandets omedelbara närhet.

Till min förvåning och förtjusning ser jag också att de inte skrivit upp något om vidare fönsterarbete på måndag. Inte för att jag ropar hej, men även om de skulle komma har jag bett om dispens också för den dagen – en ledig vardag – fram till 11.30.

Jag har till och med blivit så nojig att jag låser överlåset på nätterna – tänk om jag försover mig, inte hör att de knackar vid sjurycket och vaknar av att de börjar bre ut plast över bordet och TV:n och plocka fram målarfärgen.

Självklart har jag inget emot varken hantverkarna – samma två gubbar varje gång – eller renoveringen och önskar att min integritetströskel inte var så lättöverkliven. Men nu är det som det är. Och jag bor som jag gör. Jag räknar ner till den dag papperen tas ner från min ytterdörr. (Fast nästa dag kommer säkert ett meddelande om inspektion av det utförda arbetet, varpå ventilationen nog ska ses över, och börjar det inte bli dags för stambyte?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s