MDCLXXIX Senaste nytt från Sture bibliotek

Nu börjar det bli ordning på torpet.

IMG_7185

Efter en längre period av tom svart utställningsvägg – ett ovanligt förhållande på Sture bibliotek, där det i allmänhet är lång kö för att få ställa ut – tog jag saken i egna händer och tapetserade hela ytan med bilder från Sydafrika, Swaziland och Moçambique, i linje med Afrika-temat på höstens litterära salonger.

IMG_7190

Och höstutgivningen börjar ramla in. I år har vi börjat med en ny förhandsbeställningsmodell, med Svensk Bokhandels kataloger som utgångspunkt. Tillfredsställelsen är stor när böckerna dyker upp i fysisk form.

IMG_6422.JPG

Svensk Bokhandels höstkatalog var för övrigt inte alldeles korrekturläst, eller så ville den som skrev om ”utländsk skönlitteratur” skoja till det, eller så finns det en helt ny hittills okänd litterär genre …

IMG_7189

Sist men inte minst – för att hålla personalen på gott humör krävs ibland diskfika (fika i informationsdisken) av hög kvalitet. Här praliner från Östermalmshallen och te från Tehuset Java på Humlegårdsgatan.

Välkommen till Sturebibblan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s