MDCLXVI Blixtvisit på Kista bibliotek

IMG_7052.JPG

I går invigdes Kistas nya bibliotek, på Kista Gallerias övervåning. Frågor om dess storlek, om det var mycket folk, hur det såg ut och dylikt kan jag inte svara på. Efter att ha fått den spontana idén att åka dit och kolla in de omtalade ”bokbläddarna”, pekskärmar med boktips, lämnade jag kollegan Salomon på Sturebibblan och tog tunnelbanan till Kista, där jag irrade runt ett tag i gallerian innan jag letat mig fram, och inom några sekunder innanför bibliotekets larmbågar stötte jag på rätt personer och var strax fast i demonstrationer av digitala skapelser, framför allt just bokbläddraren. Här står de stolta utvecklarna Daniel och Daniel vid en sådan skärm (med samma pose, fast den ena spegelvänd i förhållande till den andra – notera också den fantastiska rävtröjan).

När jag visste det jag ville veta kastade jag mig på tunnelbanan igen och åkte tillbaka till mitt eget bibliotek för dagen, med lite nya idéer i bakfickan. Någon gång får jag åka till Kista igen och se på den spejsiga inredningen och alla övriga digitala funktioner som ska finnas inom bibliotekets väggar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s