MDCXLIX Dagens land: Kina

IMG_6483.JPG

När jag kom till Sturebibblan i dag och träffade dagens kollega Lisbeth berättade hon entusiastiskt om den litterära salongen häromkvällen då de diskuterat Jadeögat, en kinesisk deckare där det intressanta, enligt Lisbeth, inte var deckarhistorien utan historien om Kina. Själv hade jag kvällen innan läst ut Guy Delisles tecknade Kinaskildring Shenzhen och var också jag ganska uppfylld av kinesiskt liv och leverne. Jag passade också på att berätta om min kommande Hongkong-resa. Sedan kom en biblioteksbesökare och frågade efter en guidebok om Hongkong. Sedan återlämnades en kulturkrocksbeskrivande bok med titeln Kina, kineserna och jag. Och på väg hem, när jag skulle lyssna på Radiokorrespondenterna, upptäckte jag att veckans fyra program handlar om Kina.

Bild ur Shenzhen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s