MDCXVII Vardagsförhöjande webb- och appfunktioner

Några webb- och appfunktioner jag uppskattat lite extra mycket på sista tiden:

– att Spotify talar om för mig när artister jag följer släpper nya skivor.

– att Songkick talar om för mig när artister jag följer har konserter i några olika städer jag angett.

– ”favoritprogram”-funktionen i appen tv.nu, som ger en lista över när de sänds, så att jag kan passa in någon av de udda tider då CNN visar Business Traveller (som den här månaden handlar om att flyga i business class mellan London och New York med olika bolag, a girl can dream, right?)

Twitter-listor, som är hopplöst bökiga att göra, men som renodlar ens flöde efter vad man är på humör för att följa (när det till exempel blir för mycket fotbolls-VM även från twittrare som annars håller sig till mer intressanta ämnen).

och:

– att även tidigare trevliga appar som Google Maps, Instagram och SR blivit ännu smartare på sista tiden. I Google Maps gillar jag hemadressfunktionen och att den kommunicerar med ens kontaktlista, Instagram har ju uppdaterats rejält för den som vill ge sig hän åt tillpiffning av sina kvadratiska små fotoalster och SR kommer ihåg det man själv kanske glömmer, nämligen att man började lyssna på ett bra program men slutade någonstans mitt i.

Jag kommer ihåg hur jag tänkte under uppväxten på alla tekniska apparater som fanns där hemma – stereon, videon, mikron och annat – och alla knappar som innebar olika funktioner. Man använde ju bara en bråkdel av dem, och det var ju dumt, man borde åtminstone veta vilka funktioner man missar när man nu ändå investerat i en avancerad apparat. I webb- och appvärlden har ens möjligheter att överblicka alla funktioner obönhörligt passerats, men min djupt rotade vetgirighet finns kvar. Man behöver inte ha koll på allt, men man vill heller inte missa sådant som faktiskt är riktigt användbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s