MDCVIII Ten Thousand Waves öppnar på Fotografiska

”För tio år sedan försvann 23 kinesiska hjärtmusselplockare till havs utanför Morecambe Bays kust i nordvästra England. I den mycket hyllade, fängslande installationen Ten Thousand Waves (2010) väver den brittiska konstnären Isaac Julien samman den tragiska händelsen med kinesisk kultur, historia och mytologi. Verket är en 55 minuter lång upplevelse på nio skärmar, där åskådaren bjuds in att röra sig fritt genom installationen.”

I dag öppnar Isaac Juliens effektfulla videoverk på Fotografiska och i går ägde vernissagen rum, ett tämligen tyst, stillastående mingel, med alla besökare i klungor mellan de stora bildskärmarna som visade filmsekvenser till musik och tal.

Originalet är 55 minuter långt, min version 38 sekunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s