MDX Lektor i t-shirt

20140408-233912.jpg
En skäggig karl i jeans, t-shirt och sportig långärmad tröja höll kvällens föreläsning på Stockholmskursen, om synen på skolor och skolgång under det tidiga 1900-talet. Hade jag hamnat mittemot honom på tunnelbanan skulle jag aldrig ha gissat att han jobbar som lektor på Historiska institutionen på Stockholms universitet. Inte för att det egentligen var något hos honom som talade emot det, det skulle bara inte passa ihop med mina föreställningar. Och det gläder mig mycket, att nästa främmande bastanta karl i jeans och t-shirt jag möter mycket väl kan vara civilingenjör, jurist eller universitetslektor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s