MCDXIV På release för Engelbrektskyrkans jubileumsbok

20140116-172457.jpg
Bokrelease för en jubileumsbok om en stockholmsk kyrka – här fanns alla faktorer som appellerar på mig, men jag kände inte en själ där i Engelbrektskyrkans församlingssal och hade svårt att mingla, smög bara runt lite kring kanapéerna som ingen vågade ta av. Sedan kom mina kompisar från Stadsmuseet. Då kändes det bättre.

Kyrkoherden, och även ytterligare en av talarna under bokpresentationen, överraskade genom att fokusera starkt på innehåll snarare än form, på möjligheten till gudsmöte och synen på församlingsliv vid kyrkans tillkomst. Uppfriskande!

Dessvärre kunde jag inte stanna i mer än trekvart, och det var precis vid den tiden presentationen avslutades. När jag stod i kapprummet utanför salen och precis hade tagit på mig kappan hörde jag att man välkomnades att ta för sig från borden. Gissa vem som armbågade sig fram och tog en kanapé i flykten.

Boken heter Den vill vara ny och stark – Engelbrektskyrkan 100 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s