MCCCLXVI Årets Stockholmspaket

20131201-011828.jpg
Jag fick fria händer att utforma en dag på stan i Stockholm under Uppsala-Ericas årliga besök, som sammanföll med två intressanta aktiviteter – Wasa julmarknad på Norrtullsgatan och Kåldolmens dag på Historiska museet. Det givna upplägget blev därmed: Promenad från Centralen till Odenplan, ett svep över marknadsstånden längs Norrtullsgatan där skolklasser och andra sålde vantar, flätade hjärtan och knäck, kort fikapaus på Fabrique, som frestade med saffranscroissanter, promenad till Historiska där vi hörde fyra korta föredrag om hur Sveriges och övriga världens historia hänger ihop, soppa på Kaffeverket, NK:s julskyltning och en tur förbi Kungsan och Operan för att fördriva tiden tills Ericas tåg skulle gå.

Kåldolmens dag är en ny bekantskap, vars devis ”Sveriges historia finns i världen och världshistorien finns i Sverige” är tilltalande på flera sätt. De korta föredragen gav mersmak.

Screen Shot 2013-12-01 at 1.12.43 AM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s