MCCCIV En lektion i Wilhelm Peterson-Berger

20131003-114255.jpgI går letade jag mig fram till Aulinsalen i Konserthuset för att höra ett föredrag om Wilhelm Peterson-Berger i serien ”Klingande Akademi”. Salen ligger högt upp i huset och genom att skippa hissen, som tar tre personer åt gången, och ta alla trappor kom jag före en jätteskock pensionärer.

Till skillnad från det mesta i Konserthuset var programmet kostnadsfritt och det blev mer än fullpackad. Henrik Karlsson berättade om sin nya bok Wilhelm Peterson-Berger – tondiktare och kritiker och en pianist och en sångare gav då och då exempel på stycken av skiftande genrer. Trivsamt – visst. Pensionärstillvänt – jajamän. Underhållande – beror på smak. Pianisten kunde verkligen sin grej. Informativt – ja. Vad-gör-jag-här-känsla – måttlig men märkbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s