MCLXXXIII Livet på Operan

Screen Shot 2013-09-13 at 11.10.19 PM.png
Har maratonsett de hittills tre avsnitten av den SVT-sända serien Livet på Operan (senast om Giselle, som jag och Jenny såg i våras). Väldigt roligt och intressant i sin enkelhet. Det enda jag inte gillar är speakerrösten, en dov, brett leende röst som annars hörs i reklamfilmer för kvinnliga intimprodukter.

Och så känner jag mig lite korkad. Efter att ha hoppat och yrt runt på scenen stapplar balettdansarna bakom kulisserna med lidande ansiktsuttryck och dricker vatten och flåsar väsande innan de ska ut igen och skutta omkring med samma illusoriska, leende lätthet. Hur kunde det komma som en överraskning? Det borde vem som helst kunna lista ut, att det är fruktansvärt jobbigt att dansa sig igenom en hel föreställning. Nu vet jag bättre och ska applådera ännu ivrigare nästa gång.

2 tankar om “MCLXXXIII Livet på Operan

  1. Du sätter fingret på exakt samma som jag tänkt på: att dansarna är elitidrottare och att somliga saker i produktionen inte riktigt stämmer överens med vad de vill förmedla. Fnular på eget inlägg om saken, tror jag.

    • Ja, hjälp vad de anstränger sig och tränar, både elit och idrottare stämmer verkligen.

      Vari diskrepansen mellan produktion och det förmedlade ligger är däremot inte riktigt klart för mig, men det blir jag väl varse i det kommande inlägget. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s