MCCL Radiokorrespondenterna

20130820-232001.jpg
Mitt i min extra långa arbetsdag tog jag ett par håltimmar och lyssnade på två programpunkter under det årliga evenemanget ”Radiokorrespondenterna” på Södra Teatern. Under rubriken ”Korrespondent i Putinland” pratade Lasse Johansson med Maria Persson Löfgren och Johanna Melén om journalisters situation i Ryssland, därefter ”Storebror ser dig” om avlyssning och annan övervakning med samma moderator och korrarna Johanna Melén, David Carlqvist och Sten Sjöström.

Jag gillar att höra radiokorrespondenterna i radio. Att höra dem på Södra Teatern är som att höra dem i radio och som bonus både få se hur de ser ut och ha dem samlade, vilket gör att samtalen inte bara handlar om vad som är aktuellt i deras respektive områden utan också om själva jobbet, om skillnaden mellan att rapportera från USA respektive Kina, hur det är att komma hem till Sverige …

Ett guldtillfälle för nyfikna, med andra ord. Senare i veckan ska det enligt uppgift gå att lyssna på alla programpunkter på sr.se/radiokorrespondenterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s