CMX Hyllningsmiddag för att markera blå linjens återöppnande

För en vecka sedan hade jag en liten middagsbjudning som förtjänar mer utrymme än det korta inlägget jag skrev direkt efteråt, om barnvänlig sangria.

Det hela började med min förra middagsbjudning då två idéer nämndes, nämligen att man borde servera italiensk och spansk mat vid samma tillfälle och låta de båda nationaliteterna tävla samt att man borde fira blå linjens återöppnande under hösten med en festlighet. Jag skulle försöka slå ihop dessa önskemål, men när det den inbokade dagen kom hade jag precis kommit ut ur förkylningsdimman och lät visserligen bli att blåsa av hela saken, men fixade bara enkel bjudmat. På rätt tema, men inte precis någon buffé med rätter att poängsätta.

Men blå linjen firades på så sätt att alla gäster bar blått och, framför allt, genom en ceremoniell middagsinvigning nere på Rådhusets station, där vi klippte band (ett väldigt kort sådant, som jag hittade i en låda) och drack blå champagne (fruktsoda med karamellfärg). Sedan gick vi upp till mig, där den nämnda fusksangrian serverades med enkla tilltugg och därefter spansk tortilla (omelett med potatis, ej att förväxla med fyllda tortillabröd i texmexstil) med serranoskinka och salami, sallad och tomatbruschetta. Till efterrätt stracciatellaglass med biscotti. Den enda riktiga matlagningen bestod i att svänga ihop omeletten.


Anna E gick hela vägen med blått nagellack.


Scenbyte.


Jag och mina blå vänner testar en nynedladdad self-timer-app.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s