DCCCXXVIII Vattengympa på Kronobergsbadet


Här sportar jag min postvattengympalook.

Mitt simhallskort använder jag helst till att gå på träningspass i stil med pilates eller core, vilket nästan alltid blir på Forsgrénska badet vid Medborgarplatsen, eftersom min allra närmaste simhall, Kronobergsbadet, varken har gym eller gruppträning. Förutom vattengympan, och den provade jag för första gången i dag.

Precis som jag misstänkte var resten av gänget 20, 30, möjligen 40 år äldre än jag, och de kanske inte är så taktfasta, tanterna, till danshitsen från tidigt 2000-tal, men oj vilken ork de har. När det var dags för hantlar blev jag ganska snabbt trött och fick svårt att hålla de starkt flytkraftiga frigolitbitarna under ytan, och när jag såg mig omkring förväntade jag mig att se mina medtränare fuska, men inte en hantel syntes. Alla orkade hålla ner de omvänt svintunga vikterna i vattnet ända till sista repetitionen.

Jag hade hoppats att jag skulle gilla passet, eftersom jag med jämna mellanrum har lediga fredagar och då snabbt och lätt kan ta mig till badet. Själva träningen var det inget fel på. Nu ska jag grunna över det här med att sannolikt behöva vara den enda under 55.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s