DCCLXXIV Fri entré på Nobelmuseet


På tisdagar och fredagar fram till 31 augusti har Nobelmuseet fri entré 17-20. I går tog jag med Lena W och Jenny F på ett kort men intressant besök. Vi gillade till exempel Alfreds reseschatull, eller rättare sagt en kopia av det. Ett sådant skulle man ha som kabinväska, med en prydlig ficka för varje tänkbar attiralj.

Vad gäller upptäckter och uppfinningar hade mycket mer tid behövts – där fanns mycket att se.

”I sommar håller vi dörrarna öppna extra länge på tisdagar och fredagar så att du kan njuta av ett glas vin i vår bistro eller på vår uteservering”, lyder Nobelmuseets öppna proklamation att det är alkoholintäkter som ska kompensera den fria entrén, men skippa vinet, säger jag, och ta tillvara själva museet istället. Kolla in Selma Lagerlöfs skor och Tomas Tranströmers anteckningsbok och läs om medicinska upptäckter som känns helt självklara i dag men var sensationella för inte så länge sedan.

Är jag taskig som inte unnar museet att tjäna pengar på vin på tisdags- och fredagskvällar? Gå loss i museishoppen, vettja! Min favoritprodukt: Relatively Strong Mints.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s