DXCVI Babel-premiär

image
När jag upptäckte att inspelningen av säsongens Babel-premiär skulle sammanfalla med min lediga fredag bokade jag två publikplatser på stört. Sällskapet blev Anna, och i sista minuten fick vi även en plats till Annas syster Elin (Anna och Elin bloggar här).

Nu var det länge sedan jag var med på någon inspelning, men det var som det brukar vara, 90 % pensionärer, företrädesvis tanter, och de är förvånansvärt bra på att applådera och tjoa på befallning.

Jessika Gedin gjorde ett bra jobb som ny programledare, med en fin balans mellan lyhördhet gentemot gästerna och tvärsäkert snack. Den första gästen var Per Hagman, det framkom i intervjun att Per och Jessika umgicks en del på 90-talet, och som en sann vän peppade Jessika Per varje gång inspelningen pausades.

– Det går bra! (Jessika daskar till en smånervös Per med sina manuspapper över knäna.)
– Äh, jag svamlar …
– Jag svamlar. Du är klok.

Därefter blev det prat med ytterligare två gäster om ”bistlitt”, en trend jag missat, nämligen litteratur om biståndsarbetare, närmare bestämt svenska sådana som flyttar till ett utvecklingsland och tvingas leva upp till sina ideal i skarpt läge.

Premiärprogrammet sänds på onsdag 22.15, SVT2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s