DLXVI Josef – drömmarnas konung

Någon gång för länge sedan såg jag Prinsen av Egypten och minns den som välgjord. Nu hade jag lust att se om den, men Lovefilm hade den inte, däremot uppföljaren Josef – drömmarnas konung. Inte jättefantastisk, musiken är ihopslarvad och karaktärerna lite stela, men historien går inte av för hackor. Kärlek och illvilja, triumfatorisk framgång och bitter motgång, äventyr, svek, humor, hämnd och förlåtelse. Nu ser jag fram emot att komma till berättelsen om Josef i min bibelgenomläsning – från pärm till pärm under det här året är mitt mål – men jag är en bit ifrån än så länge. Sodom och Gomorra har precis förstörts och Rebecka har bevisat att hon är en schyst tjej genom att oombedd ösa upp vatten åt tio törstiga kameler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s