DLI Volontärträff

image
Volontärträff i Korskyrkan. En rad församlingar och organisationer – framför allt Korskyrkan och Ny gemenskap – kommer snart att dra igång dagverksamhet för hemlösa i kyrkans lokaler. Magnus Helmner från Ny gemenskap berättade om vad som hänt sedan han började jobba med den här typen av verksamhet för åtta är sedan, nämligen att flera större ställen som vände sig till hemlösa i city stängt, att de hemlösa blivit färre (på pappret) och att de hemlösa blivit fler (i verkligheten, framför allt i form av personer som inte är från Sverige och därför missas i statistiken). Dessvärre blev jag tvungen att gå tidigt, men det sista jag hörde var att pastor Daniel tog upp att vi inte bara vill erbjuda gemenskap ett begränsat antal timmar i veckan, utan delaktighet i en församling. Yes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s