DXLIV Novellixfest


Lena Hammargren och Erika Palmquist, som står bakom förlaget Novellix, fyller år i dag (30 och 32) och det gör även själva förlaget (1). Självklart trippelfirade man med fest. Mina kolleger AnnCharlotte och Salomon är bekanta med Lena genom samarbeten mellan Novellix och Sture bibliotek, medan jag bara hälsat en enda gång när hon var hos oss och deltog i ett program tidigt i höstas. Men jag tackade ändå ja till att följa med på festen, mest av nyfikenhet. Det var mingel i något som liknade en urblåst paradvåning, fem trappor upp på Birger Jarlsgatan nära Stureplan, nästan helt utan möbler.

Mingel i främmande miljö, hur häftig den än är, kommer nog aldrig att bli min kopp te, men där fanns några bekanta ansikten och ett bord med oströror och kex, och Helena Granström och Cilla Naumann läste högt ur sina respektive Novellixer. Jens Liljestrand, som också ingår i Novellixstallet, stod och hängde intill oströrorna och läste säkert också under kvällen, när jag hade gått.

Det är bara att gratulera de tre jubilarerna och det lyckade novellkonceptet! Må de ge ut en stadig ström småböcker i många år till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s