CCLII Utö

image

Att åka ut till en skärgårdsö är ett säkert kort. Det kommer att finnas vacker natur (frodig eller karg eller både och), något slags båtliv och, om ön är bebodd och trafikeras regelbundet, diverse bodar och näringsställen med marina inslag. På Utö finns allt det där och, till min förvåning och glädje, ett riktigt proffsigt bageri. Jag, Anna E och Martina ägnade oss mest åt att insupa miljön under de tre timmar vi var där – havsutsikten från berget med väderkvarnen där vi hade picknick, charmiga hus, ängsblommor, skog och klippor – och hann ganska precis tillbaka till området runt bryggan efter vår rundtur på ön för att köpa bageriets vaniljbullar. (De hade massor av goda bakverk, men samma till alla var ett praktiskt val, inget kiv på båten sedan när vi skulle fika, och en anledning så god som någon att komma tillbaka.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s