CXCVI Midsommargrill

Länge pratades det om dåligt, regnigt midsommarväder, men där jag var var det fint i går. Lite svalt, men fint. De flesta jag känner hade rest bort, och jag ville bara ha en enkel midsommar, inte resa någonstans och inte arrangera något stort, men ändå uppmärksamma dagen. Kompromissen blev grillning med Lena W här på gården, med föreningens mafiosogrill. Kyckling, halloumi, potatis och grönsaker, en dragon- och citrontimjansås och en raitainspirerad myntasås (klart man ska utnyttja sin lilla kryddträdgård). Brownieartad chokladkaka med cashewnötter till efterrätt. Så ska en midsommar firas. Jordgubbar hade i och för sig varit trevligt, men sill och sådant klarar man sig utan.

Över efterrätten tittade vi på bilder från Hongkong och Kina, varifrån Lena kom hem häromdagen. Förutom vackra gröna miljöer och landsortsbor de träffat föreställde många av bilderna unga mullbärsträd och silkesmaskar, ett projekt som Frälsningsarmén står bakom och som Lena och hennes kolleger var på besök för att se resultaten av.

Efteråt tog vi en långpromenad genom Kungsholmen, via Gamla stan och över till Söder, med avstickare till de adresser där det låg fik som möjligen kunde vara öppna i dag, midsommardagen. Vi hittade två – ett som var öppet just då och där man kunde fråga och ett som faktiskt hade en tydlig skylt för midsommaröppettider. Det var det många som saknade. Och vid det ena, Il caffè, ska jag träffa en CouchSurfare från Barcelona om en och en halv timme.

2 tankar om “CXCVI Midsommargrill

  1. Låter ju som en finfin midsommar! Måste vara lite magiskt att vara kvar i en nästan tom storstad, i alla fall om det är självvalt och man har trevligt sällskap. 🙂

    • Hej Linda! Ja, det var alldeles precis lagom. Och staden var tyst, för att inte tala om i går, midsommardagen, då var det som att hela Stockholm var avfolkat och det enda som hördes var fågelsång. Det är faktiskt sant. Den spanjorska jag visade upp Söder för då kommenterade om och om igen att det var så lugnt, och jag förklarade att det här visserligen var ett extremfall, men jo, man kan faktiskt höra fågelsången på Söder annars också. Och träffa på rådjur vid Fåfängan. Det var knappt hon trodde mig, men så är det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s