Anfallen av ”VOUGE, The Arab Issue”

Titeln VOGUE, The Arab Issue anspelar på en upplevelse Hajjaj hade när han som engelsktalande hjälpte en vän i vars hus ett stort modemagasin gjorde en plåtning. Då insåg han att ingen av alla som deltog i form av make up-artister, modeller, fotografer m. fl. hade något med Nordafrika att göra. Alla var influgna och den vackra bakgården enbart en exotisk back drop. Då bestämde han sig för att göra en egen modeplåtning full av lokala modeller, design och kulturell kontext. En av serierna som han nu stolt visar på Fotografiska.

Jag måste komma tillbaka! Tog bara en snabb titt på den här utställningen med verk av den marockanska fotografen Hassan Hajjaj, en färgexplosion av modebilder och porträtt som jag med tanke på titeln trodde faktiskt hade att göra med Vouge, men det är tydligen snarare en satir. Och ramar med små konserver! Och kolla tapeten i hissen!

Utställningen visas, som tur är, ända till 7 juni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s