MDLXXXVII Wallpaper – läs digitalt med lånekort

Jag älskar PressReader-appen, som med Stockholms stadsbiblioteks lånekort ger tillgång till över 5000 publikationer från över 100 länder på över 60 språk. Själv prenumererar jag bland annat på The Guardian Travel, The Guardian Review och The Guardian Weekly. (Jag gillar The Guardians specialpublikationer. ”En av The Guardians redaktörer har beskrivit tidningens kritiska inriktning som huvudsakligen riktad mot kungahuset, kristna, Israel och det republikanska partiet i USA”, säger Wikipedia, och eftersom jag själv finns representerad i uppräkningen står jag ju inte bakom tidningens ideologi till hundra procent, men väljer att vara generös. Resereportagen, bokrecensionerna och den internationella nyhetsbevakningen i veckopaketering uppskattar jag i det stora hela.) På svenska gillar jag Res och Språktidningen. Newsweek är en annan favorit, inte minst var den det under det amerikanska valet, och någon enstaka gång laddar jag ner Svenska Dagbladet, eller en Washington Post om jag är på det humöret.

015-copy-215x293Och nu – Wallpaper! Jag undrar hur länge den funnits tillgänglig. Oktobernumret var det första jag såg och nu kan man ladda ner decembernumret. Hur det kom sig att jag började läsa brittiska Wallpaper vet jag inte riktigt heller, den har funnits sedan 1996 och förmodligen blev den ganska snart tillgänglig i Sverige, för jag tror inte att jag började köpa den utomlands. Allra senast 1998 köpte jag mitt första nummer, jag minns väl det randiga omslaget på en ”special edition” från det året, och vissa jular mellan då och nu har det legat ett hoprullat nummer i min julstrumpa (ja, jag får fortfarande en fylld julstrumpa på julaftonsmorgnar, tomtemor fixar julstrumpor till både barn och barnbarn av ohejdad vana). Men nu har jag den i mobilen. Det är förstås inte samma känsla som ett tjockt och glansigt magasin, men lyxigt på ett annat sätt. Alltid senaste Wallpaper i fickan! Som en kollega sa – gratis PressReader-tillgång med lånekort är egentligen för bra för att vara sant. Dagens Nyheter och ytterligare någon annan svensk tidning har dragit sig ur av ekonomiska skäl, men kanske har brittiska och amerikanska tidningar och tidskrifter bättre avtal, för där är utbudet stort. Jag laddar ner och läser så mycket jag orkar så länge det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s