MMCDLXXV Raoul Wallenbergs död

Raoul Wallenbergs försvinnande är inte längre ett mysterium. Han dog 1947 i Lubjankafängelset i Moskva, inte av en hjärtattack, som Sovjet påstod, utan bevis finns på en avrättning. Detta hävdar den brittiska grävande journalisten Nigel Bance i The Liquidation of Raoul Wallenberg, som han presenterade på The English Bookshop i kväll. Av oss som satt på de uppfällda stolarna i butiken – ett sammanhang som brukar innebära bokprat av ett helt annat och mysigare slag – var det två personer som visst också forskat i fallet. Jag vet inte om boken fått något seriöst genomslag, men de båda männen i publiken och journalisten verkade hyfsat överens om antagandena, så kanske är gåtan faktiskt löst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s