MMCDIV Är fortfarande i början av Northanger Abbey

”How are your various dresses to be remembered, and the particular state of your complexion, and curl of your hair to be described in all their diversities, without having constant recourse to a journal?” Lifelogging runt år 1800. Vi som vill dokumentera och minnas har inga nymodigheter för oss, fråga bara Jane Austen.

Raderna om dagboksskrivande står i Northanger Abbey – Mr. Tilney talar om för Catherine att han minsann vet ett och annat om unga fröknars förehavanden, bland annat att de undantagslöst för dagbok – och jag läser den inför en bokcirkelträff på fredag, som jag verkligen ser fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s