MMCCCLXXVI Bröllopsfrukost 40 år senare

För 40 år sedan, när mamma och pappa som nygifta bodde på Grand Hotel, åt de ingen frukost innan de åkte till Arlanda för att ta ett plan till USA. Det tog de igen i dag, på 40-åriga bröllopsdagen. Jag och mormor fick den äran att vara med.

Här sitter man med slottsutsikt genom fönstren.

Mormor och mamma i soffan mittemot.

Tre av oss valde kontinental frukost. En av oss (den med kavaj) skulle vara värst och tog en ”God morgon”-frukost, med extra tillbehör. Vi åt och åt och åt.

Nu hade vi ju ansträngt oss med stilig klädsel och stack förhoppningsvis inte ut i det avseendet – möjligen kontrasterade vi emot de avslappnade hotellgäster som kom och åt frukost i jeans och T-shirt – men det gick nog inte att ta miste på att vi var den typen av entusiastiska gäster som äter på Grand Hotel ungefär vart 40:e år. Lite mer nyfikna, lite mer skrattiga. Mamma såg till att hon, mormor och jag blev insläppta i Vinterträdgården – festsalen – där hon glatt pratade om det kungliga partaj hon bevistat en gång. Pappa ville behålla pennan som han undertecknade notan med. Jag fick körsbärsmarmelad i håret. Mormor betedde sig som folk.

Och så tyckte vi att damrummet var en höjdpunkt.

Jag skulle inte ha något emot samma inredning hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s