MMCXCIV Manhattan från ovan

Lena såg det inte och mitt bildbevis här är oskarpt, så har det då ens hänt? Ja! Vi flög över Manhattan by night med klar sikt! Jag såg snyggaste skrapan – Chrysler Building, förstås – med sin dekorativa spets alldeles tydligt och översta delen av Empire State Building var upplyst i juliga färger. Kvarteren, gatorna och ljusen från hus och trafik såg ut som ett modellandskap. Magiskt, och över alldeles för fort, när vi plötsligt gick igenom ett molnskikt som gjorde sikten dimmig samtidigt som vi var på väg bort över Manhattans övre del.

Norr är för övrigt snett ner åt vänster i bild och Manhattans södra spets med sina höga skyskrapor syns längst ut till höger.

Jag har packat upp, tvättat och packat om för julhelg hos föräldrarna – och gått och blivit förkyld. Det var på gång redan under flygresan. Typiskt. Men jag brukar inte låta sjukdom sätta käppar i hjulet mer än nödvändigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s