MMCLXXXV Vaken i New York

Har som vanligt svårt att sova första natten i New York, när det är dag i mitt huvud, trots en sällsynt behaglig och vilsam resa hit från Heathrow, med ett plan som nog knappt var halvfullt. Lena och jag hade platser längst bak, en rad med bara två säten, men kunde också bre ut oss hur vi ville på de tomma sätena runtomkring. Den steward som hade hand om vår del av planet var superbrittiskt supertrevlig, maten var helt okej och filmutbudet stort. Så nära en förstaklassmässig upplevelse man kan få längst bak i ekonomiklass. Till råga på allt hade vi ett vackert skådespel utanför fönstret och bytte våra mobilbakgrundsbilder.

Efter incheckning på hotellet, dit vi kom rätt blöta efter att ha gått tretton kvarter med våra väskor i regnet (de lodräta, korta kvarteren, men ändå), gick vi till Shake Shack i hörnet 40th Street/3rd Avenue. Mannen i kassan – Abdul – såg våra jetlaggade uppenbarelser och frågade om det var första gången vi var på Shake Shack, och det var det. Vi fick en pedagogisk genomgång av menyn och beställde goda hamburgare, shakes (jag valde peanut butter, ”good choice”, tyckte Abdul) och cheese fries.

Regnet avtog medan Lena slank in på närmaste Starbucks för att köpa en peppermint mocha. Därifrån tittade vi lite extra på stans snyggaste byggnad innan vi gick tillbaka till hotellet och hängde upp våra blöta kläder.

Och nu är det morgon och vädret ska bli bättre i dag enligt prognosen. Har lätt huvudvärk efter den här natten med sporadisk sömn, men det ordnar sig nog. Tre minuter i åtta, lokal tid. Upp och duscha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s