MMXXXIV Storvretssöndag

Tillbringade några timmar i Storvreten i går. Jag försökte på förhand se framför mig vad man kan tänkas göra mellan lunchtid och femrycket, jag vet ju att det alltid pågår flera aktiviteter samtidigt när vi ses, särskilt när brorsans familj är på plats, eller ännu mer folk, men även när det bara är föräldrarna och jag, och varje gång är det svårt att bryta upp. Men hur går det till? Jag vet fortfarande inte riktigt.

Men först det relativa lugnet före stormen. Så länge det bara var jag och mamma och pappa fikade vi och fixade sedan med lunchmat.

Eftersom brorsdottern fyllt år och brorsonen fyller år om bara några dagar hade jag med presenter till dem båda. De fick kort som man kan rita och skriva på med borttagbar tusch, pysselkort till brorsonen och brorsdottern fick kort med strandmotiv där man skulle rita snäckor, dekorera badbyxor eller något annat strandigt. Just i dag ville hon visst inte rita själv, utan hellre låta mig rita med hennes instruktioner. Hon fick också två Pixi-böcker, varav en var sagan om de tre små grisarna, som mamma – hennes farmor – läste högt för henne fram till det chockartade slutet där grisarna äter upp vargen till kvällsmat. Brorsonen fick också ett Pippi-kortspel som vi spelade en omgång av. Det var ett klassiskt kvartettspel där man genom gott minne och tur plockar kort från varandra, inga problem för en skärpt snart sexåring att greppa.

Därefter Yatzy.

Alla slags firanden är bra förevändningar att ses och att äta tårta, som att alla närvarande tjejer haft namnsdag under fruntimmersveckan.

Musikalisk underhållning under fikat: Halvfemhuset. Ah, minnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s