MMV En skön söndag

Sedan jag kom hem från den drygt veckolånga semesterresan mellan Frankrike och England via Engelska kanalens två största öar har jag varit ledig en dag, jobbat en dag på Östermalms bibliotek och en dag på Stadsbiblioteket.

Det var skönt att ha den där söndagen ledig, efter hemkomst vid halv tolv eller så på lördagskvällen. Och vilken feel good-dag jag fick! Efter sen ankomst till gudstjänsten, i slutet av predikan, fikade jag med vänner, både närmare och mer perifera, och kände mig extremt omhuldad av min kyrkfamilj. En av vännerna fick jag promenadsällskap av till Centralen, där mitt ärende var att köpa rabatterade Köpenhamnsbiljetter – som alltid mår jag bra av att ha minst en utlandsresa bokad och klar, även om den bara kommer att vara i två dagar, inte tar mig längre än strax över rikets gräns och ligger nästan tre månader fram i tiden.

Hem en sväng, ner i tvättstugan, ett avsnitt av favoritpodden Serial på soffan, Facetime med mamma hemma hos mormor och morfar i Skellefteå, där mobilen gick runt och visade upp alla närvarande, inklusive en av mina fyra morbröder och en av mina två mostrar, innan jag gick ner och hämtade upp tvätten och missade bussen mot Bergsunds strand och Bistro Barbro. Charlotta och Henrik och deras snart ettåring Sigrid är i Stockholm och fick lite extra tid med Sofia längst in i restaurangen innan jag ramlade in. Med Charlotta och Henrik finns alltid tusen saker att prata om. Henrik påminde mig om frågan han skickade på Goodreads under resveckan och som jag missade att svara på, angående Malcolm Gladwell och hans författarskap. Sedan 27 april 2011 står det att jag är ”currently reading” Gladwells What the Dog Saw, vilket på sätt och vis stämmer, jag läste ungefär hälften av essäerna i boken och har visserligen lämnat tillbaka den till biblioteket, men har fortfarande för avsikt att ta mig igenom resten.

Medan Charlotta och Sofia snällt väntat in mig hade Henrik beställt sin mat och fick den först, för att han sedan skulle kunna ta sig tillbaka tidigt till hotellet med Sigrid. Charlotta, Sofia och jag satt länge med våra asiatiska rätter – som vi var mycket nöjda med – och tog sedan en intensivt pratig promenad längs vattnet bort till Skanstull, där de båda gick ner i tunnelbanan och jag väntade in Lena, som kom och mötte mig för att överlämna mina nycklar som hon haft medan jag var bortrest. Kvällen inbjöd till vidare promenad och vi kom ända hem till mig på Kungsholmen. Det blev så sent att alla ställen, inklusive 7-Eleven, hade stängt när lakritssuget satte in. Men det har jag kompenserat med råge vid det här laget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s