MCMXL Valborgsfirande i Drottningholmsparken

Och här hade jag gått och trott att jag skulle behöva jobba till halv åtta på valborgsmässoafton. Hade jag bara kollat upp saken hade jag sett att Sture bibliotek skulle stänga fyra, och med alla mina plustimmar kunde jag utan problem gå tidigt (för tro inte att vi har kortare arbetstid bara för att vi råkar ha lite mindre öppet). Nu skulle det bli valborgsfirande, med start på Phil’s Burger på Fleminggatan, med Lotta, Jonas, Simone och Simones tillresta vän Helena. Tog en kokosmilkshake för att riktigt get the party started.

Vi tappade Jonas på vägen, tyvärr, men resten åkte vidare till Drottningholm och dess majbrasa. Det var hemskt trevligt förra året, då hela hemgruppen firade valborg i Huddinge, men det blir lätt lite gräll tivolikänsla på en köpcentrumnära öppen plats, med alla möjliga försäljningsstånd och gastande från en scen. I Drottningholmsparken fanns inte en enda kaffetermos, vilket inte hade skadat i och för sig, men vad skönt det var med bara ett gräsbeväxt fält, mer eller mindre kala träd, lagom mycket folk och en stor eld.

Vad ska man säga om kören … Charmig, ja, möjligen stämningsfull, om man valde att se det på det sättet, men jag har aldrig hört så falska vårhyllningar. Publiken höll god min och applåderade efter varje sång. Somliga av oss sjöng med, vilket gjorde upplevelsen lite drägligare.

Björn Vingård avslutade sitt tal med att gratulera kungen på födelsedagen. Inte mer än rätt, när vi nu var hemma hos honom.

Fyrverkeriet var riktigt stiligt.

Här en vårblomma, som jag hittade avbruten på backen, och min trötta postvalborgslook. Förbi är Uppsalatiden när jag höll igång från tidigt till sent. Tråkigt kanske, men på sista tiden, när jag återgått till traditionellt majbrasefirande, som var en del av barndomen men inte studenttiden, har jag börjat uppskatta vårsång och brasa mer och mer, trots att man snabbt förvandlas till en vandrande böckling.

Men att jämföra kvällens kör och Orphei Drängars årliga konsert i Universitetshuset i Uppsala … det låter sig bara inte göras. Tur att Spotify finns.

4457478-origpic-aa8336

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s