MCMXXXV En kväll på Polismuseet

Promenaden från City till Museiparken – ljuvligt grön, och man befinner sig fortfarande i centrala Stockholm.

Liksom förrförra Kulturnatten hamnade jag i år på Polismuseet, där jag såg en ”improcomedy”-föreställning med Erik och My, två skådespelare som jag sett förut och gärna ville se igen. Jag gick på den tidigare av två föreställningar och det var ganska många barn på plats, vilket nog påverkade innehållet, men halva nöjet var att iaktta barnen, som skrek av skratt när skådespelarna sa tokiga saker.

Jag hade inte riktigt bestämt vad jag skulle hitta på efteråt, men då utannonserades ett föredrag om poliser på film, som skulle äga rum en bit bort på samma våningsplan. Det handlade mer än något annat om gamla westernhjältars gångstil och andra utmärkande manér, visat och berättat av en ung man i, just det, westernkläder. Fantastiskt. Jag rågillar obskyra ämnen och de människor som ägnar sig åt dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s