MDCCCXI Plus och minus i garderoben

Efter en natt på Norwegians Dreamliner, då jag sov osedvanligt mycket och vaknade av att en frukostpåse ställdes i mitt knä, landade vi i ett genomgrått Sverige, Sofia och jag tog buss och pendeltåg mot stan och skildes åt på Centralen. Att komma över tröskeln här hemma på Kungsholmen med mitt tio shoppingkilon tyngre bagage var en smärre triumf.

En ansenlig del av de tio kilona är Hershey’s-choklad i vanlig ordning efter en New York-vistelse, men i övrigt är det extra mycket kläder, nya och second hand. Nu tänkte jag vara duktig och skriva upp var de olika plaggen är köpta, något jag annars tror att jag ska minnas men som jag snabbt får en ganska vag uppfattning om, och när jag tittade på prislapparnas butiksnamn kikade jag också på själva märkena och blev nyfiken på ett av dem. Lite googlande visade att kashmirkoftan från Carolina Herrera som jag köpte för 160 kronor (20 dollar) på Cure Thrift Shop ursprungligen kan ha kostat någonstans mellan 4000 och 6000 kronor.

Å andra sidan hittade jag fläckar på den kashmirtröja jag köpte på rea på Uniqlo. Och vid säkerhetskontrollen innan vi steg på planet i går gick dragkedjan till den ena av mina enda ordentliga vinterstövlar sönder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s