MDCCXCII Inrutad lördag på Söder

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/33a/22621664/files/2014/12/img_0175.jpg

Här ser det ut som att en macka trasats sönder i stycken som slängts i en hög, men det är faktiskt skurna och staplade långsmala bitar av grillad salami- och taleggiomacka på Il Caffè på Södermannagatan. Vilket egentligen inte stod på agendan för dagen. Lena och jag skulle ha frossat på Café Strings frukostbuffé, som enligt uppgift skulle serveras från nio i morse och, också enligt hemsidan, är så populär att sittplatserna snart tar slut. Några minuter i nio stod vi alltså och trampade i kylan utanför och undrade efter ett tag varför de aldrig öppnade, tills vi tittade mer noggrant på dörren. De skulle öppna tio. För säkerhets skull hade jag för några dagar sedan skickat ett meddelande till dem på Facebook – där samma tider som på hemsidan står angivna – för att få våra frukostplaner bekräftade. Inget svar. Att stå och vänta var inte ett alternativ, så vi hamnade alltså på Il Caffè, som var ganska tomt men snart fylldes på, innan vi skulle vidare till Bellmansgatan 1.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/33a/22621664/files/2014/12/img_0189.jpg

I och med att jag ställt upp som bollplank inför kommande stadsvandringar i Stadsmuseets regi har jag fått frågan vad jag tycker om den hyllade och sedan länge erbjudna Millennium-vandringen, om Stieg Larssons böcker, och det var bara att erkänna att jag aldrig gått den. Då måste jag göra det, sa programproducenten, och fixade två kostnadsfria platser åt mig och en till. Jag tog alltså med mig Lena, som också ska få bistå mig i den lilla utvärdering jag är ålagd att lämna ifrån mig. Det var vi, två amerikaner, två holländare och två tyskar på den engelskspråkiga turen, och guiden hade ett sjå att hitta allihop, som uppfattat samlingsplatsen lite olika och spritt ut sig i området. Jag förstår varför vandringen fått goda omdömen. Den var medryckande även för mig som bara läst den första av tre böcker och sett den första av tre filmer (den svenska versionen, inte den amerikanska) …

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/33a/22621664/files/2014/12/img_0190.jpg

… och vädret kunde vi inte heller klaga på.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/33a/22621664/files/2014/12/img_0188.jpg

Förutom möjligen kylan. Värmde direkt efteråt upp mig på motionscykel på Forsgrénska badet.

Om man som jag har dille på att klämma in så mycket som möjligt under sin vakna tid gäller det att hela tiden tänka två steg framåt, vilket i dag till exempel tog sig uttryck i att jag hade gympabyxor på mig under frukost och vandring inför dagens tredje punkt. Den marginallösa livsstilen leder också till stark frustration när caféer brister i information och kommunikation samt till multitasking på motionscykeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s